Hardlopen in de sneeuw

Er ligt weer sneeuw in Nederland. Voor veel mensen is dit een feestje. Lekker sleeën in de sneeuw, sneeuwballen gooien, sneeuwpop maken en als het zo door blijft vriezen is er kans op mooie schaatstochten. Dat is natuurlijk ook weer afhankelijk van de diverse Corona maatregelen die in het land gelden, maar al doe je het lekker op eigen houtje toch. In deze tijden moet je soms van de kleine dingen genieten, want alle grote dingen zijn zo’n beetje wel lam gelegd. Sneeuw is dan ook voor andere mensen weer een mindere ervaring. Want de buitensporter is nu grotendeels onthand om het zomaar te zeggen, want bijvoorbeeld hardlopen in de sneeuw is geen doen.

Hardlopen in de sneeuw aanrader?

Nu hoor ik sommige mensen al roepen van, dat kan hendig. Hardlopen in de sneeuw is net zoals hardlopen in zacht zand, een beetje extra weerstand en gaan.

Alleen ik zou het toch echt gaan afraden, want hardlopen in de sneeuw heeft namelijk niets te maken met gezond sporten. De kans op blessures door te gaan hardlopen in deze weersomstandigheden is namelijk bijzonder groot. Een klein stukje bevroren sneeuw/ijs op de weg en je kan je enkel aardig verzwikken. Dat is het niet waard wat mij betreft. Qua weer zelf is het namelijk heerlijk om buiten te zijn, alleen het is nu gewoon tijd voor wat anders toch.

Tijdelijk anders sporten

Is denk ik de manier om deze dagen door te komen. Ben jij een fanatiek hardloper en ben je nu bang dat je niet aan je trainingsschema kan vasthouden? Helaas kan dat in zekere zin nu wel kloppen inderdaad. Tenzij je een loopband thuis hebt staan is het nu even anders sporten. Met deze winterse omstandigheden zijn er echter vele andere leuke sporten te ondernemen. Wat dacht je van gewoon wandelen door de sneeuw. Je pakt je beweging, je bent in de buitenlucht en ook hier hou je je spieren mee ontwikkeld.

Daarnaast kan je nog gewoon thuis extra ondersteunende oefeningen pakken. Er zijn namelijk een legio thuis oefeningen te doen waarmee je je spieren getraind houd, en misschien zelfs wel je spierkracht vergroot. Want in Nederland blijft de sneeuw toch nooit lang liggen. Inmiddels ligt de sneeuw er een kleine week, en ik verwacht dat deze over 1 week alweer weg is. Dus ik zou zeggen profiteer van dit weer door eens wat anders te ondernemen.

Niet hardlopen dus met deze sneeuw

Inderdaad. Als het aan mij ligt zou ik niet gaan hardlopen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter