Sporthorloge Fitness

Een sporthorloge voor het Fitnessen vinden is nog niet zo makkelijk. Waarbij je voor sommige sporten heel eenvoudig de belangrijke specificaties waaraan een sporthorloge moet voldoen kan opnoemen is een Fitness sporthorloge iets lastiger. Iedereen gaat naar de gym met een andere missie. Waarbij de een gewoon wat sterker wil worden, de ander wilt afvallen en weer een ander gewoon fit wil worden. Allemaal diverse redenen om met sport bezig te zijn, maar allemaal met een ander type trainingsschema. Daarom zijn de sporthorloges voor het hardlopen vaak minder geschikt voor de fitness net zoals een simpele activiteitentracker. Nee, voor een fitness sporthorloge kan je beter voor wat anders gaan.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Waar moet een echt fitness horloge nu aan voldoen? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het handig om eerst te kijken wat je wilt gaan doen. Krachttraining, duurtraining en afvalschema’s vragen veel van je lichaam. Echter omdat elk type training weer andere meetwaardes nodig heeft om dit goed te kunnen begeleiden zouden we je adviseren om naar de allround sporthorloges te kijken. Deze sporthorloges zijn van alle markten thuis, maar zijn hierdoor uitstekend geschikt voor de fitness. Of je nu wilt gaan duurlopen, een krachtige trainingssessie op basis van een HIT schema doet of wat dan ook. De Allround fitness sporthorloges welke wij je zouden aanraden zijn van alle markten thuis. Bijkomend voordeel van dit type sporthorloge is dat ze goed meegaan met de tijd en er veel accessoires voor beschikbaar zijn.

Welke type sporthorloge voor de Fitness raden jullie aan?

Eigenlijk zijn er diverse allround sporthorloges welke uitstekend geschikt zijn om lekker de gym in te duiken. Wij hebben daarom een simpel lijstje hieronder voor je neergezet op basis van onze ervaringen en voorkeuren. Elk horloge heeft zo weer zijn voor- en nadelen en uiteindelijk is het een persoonlijke keuze.

AfbeeldingNaamOmschrijving
garmin-vivoactive4sGarmin Vivo active 4sFijne allround sporthorloge voor zowel hem als haar. Subtiel klokje van Garmin met vele mogelijkheden.
  • 40MM wijzerplaat
  • Compatible met zowel Android als iOS telefoons
  • Garmin apps met vele mogelijkheden
  • Hartslag, GPS en vele fitness tracking mogelijkheden
samsung-galaxy-watch4Samsung Galaxy Watch 4Prachtig vormgegeven horloge van Samsung weer helemaal compleet. Volledig compatible met allerlei Android apps en ook vele apps verkrijgbaar op de smartwatch zelf zoals Snapchat, Spotify en Strava.
  • 42MM wijzerplaat
  • Compatible alleen met Android telefoons
  • Vele apps beschikbaar op WearOS van Samsung en nog steeds groeiende
  • Hartslag, GPS en vele fitness tracking mogelijkheden naast nog veel meer smartwatch functies